30 December, 2010

alien: cakap - cakap Bola Malaysia II

"Mau minum apa bos .."
"Makan?"


Di sebalik wajah - wajah girang dan senyuman yang terukir di muka para pemain malaysia dan juga para penduduk Malaysia berikutan kemenangan ke atas Indonesia pada kejohanan Piala AFF, ia masih belum mampu menandingi senyum lebar pemilik restoran mamak di serata Malaysia. Serius !!

"Layan bola kat mana malam ni?"
"Mamak la bro, baru havoc .."

Kan. Kan.
Biasa dengar dialog tu kan.






Fakta:
Sukan bola sepak secara tidak langsung meningkatkan rating restoran mamak berhampiran.


10 comments:

Daddy Ziyyad said...

tu pasal masa game MU vs Chelsea post poned sebab salji last week, mamak2 merintih sedih..:)

alien said...

ha`ah
pendapatan malam tu sedikit terjejas
kui3

Kazaztan Team said...

kan..kan...mamak juga kaya..

sastraboy said...

kita menang, dia ok!

gadisBunga said...

tgk kat mamak mmg meriah. tgk euro n WC kat mekdi pun syiok.

tapi kalau org pandang tak sopan tak dapek la den nak nolong. huhuhu~

Admiral Hafiz said...

Tahniah Malaysia!
Bangga woo jadi rakyat Malaysia!

Malaysia Boleh!


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

redza said...

hidup mamakkk

TheChekJah said...

kedai mamak skrg dah ada wifi wa cakap lu der... online kedai mamak sambil pekena teh tarik... memang syOOk gitu...

alien said...

Kazaztan Team:
yeh, drg kaya..ada persatuan lagi

sastraboy:
dia ok.. kita pun ok !!

gadisBunga:
huhuhu!!
tgk kat rumah bulih guling2

Admiral Hafiz:
Bangga !!
mana bulih tak bangga woh

redza:
mamak hidup !!
hehehe

TheChekJah:
mmg syok woooo
lepak lama2 pun tak terrasa

fyziviruss said...

mamak...mamak...