14 December, 2010

alien: escape to nature II

Brader Bot tu cakap, ini Batu Paus
Ada iras-iras paus kan. Tapi ekornya takde lah
Aku syak mungkin pada zaman dahulu kala ada keluarga paus yang selalu datang
ke Pangkor untuk bersiar - siar.
Tapi, nasib salah seekor agak malang kerana telah di sumpah Sang Kelembai.
Atau mungkin di sumpah emak si Tanggang kerana engkar dengan arahannya untuk mencari Tanggang.


Ini ikan yang dapat ditemui ketika snorkeling
Gambar ni aku googlekan aje, sbbnya kitorang takde kamera kalis air
Ikan ini penggemar roti tegar selain lumut-lumut di dasar
Best tengok ikan ni berebut-rebut makan cebisan roti yang dihulurkan

Sebelum menuju ke tempat snorkeling selipar ditinggalkan di pantai Teluk Nipah
atas arahan brader bot
Akibatnya, abis calar balar kaki terkena terumbu karang dan batu yang tajam masa snorkeling
Masing - masing berpandangan: "Apekejadah !!!"

Calar - balar pun fun-lah




Next destination ...
Sabah?



11 comments:

mimizuzuhaha said...

aku paling tak suka kaki calar, sakit la, tercucuk batu la, tergesel la..ha memang tak suka.

len kali boleh pakai stokin kan..

h4ni3 said...

owhh
inilah coti-coti yg dimaksudkan hari tu ye

Daddy Ziyyad said...

tak ramai org ke Pangkor time cuti sekolah ni? Ko lepak Pangkor Laut ke?

redza said...

mmg cuti sakan ko ye huhu

ateeka amer said...

best gilakk pergi snorkelling

fa-in said...

walaa g sabah nnt xajak. jln saja

h a n i e said...

haha teluk nipah adelah tempat "my sweet escape".. :P

alien said...

mimizuzuhaha:
bulih kot
xpun sorok selipar dalam beg
kekeke

h4ni3:
yeh
cuti2 melaysia~

Daddy Ziyad:
gerak jumaat, tak ramai orang
masuk sabtu ahad ramai ..
aku duk teluk nipah
pangkor laut mahal la

redza:
huhuhu
akhir tahun bang~

ateeka amer:
best gilak
tapi time ktrg g snorkeling tu, malamnya hujan.. ayor keroh.. yg dalam2 xnampak sgt

fa-in:
tu rancang je, belum pasti
hehehe

h a n i e:
walawei!
hehehe

gadisBunga said...

batu tu nampak betul macam paus sebab ada pokok kat atas tu

Cempaka R.Minta said...

hi
suka ikan tau

alien said...

gadisBunga:
a'ah..
kalau tengok dekat2
kat batu tu mcm ada mata
then depan batu tu yg agak ternganga seperti membentuk paus

Cempaka R.Minta:
erm,
goreng ke bakar?