17 December, 2010

alien: tunjuk ke flat lah

Kepada penduduk di Flat sila-lah cool ye
Walaupun pendapat Ketua Sub-Unit Seksualiti, Bahagian Reproduksi Manusia, Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) sedikit memberi persepsi negatif kepada penduduk Flat di Malaysia khasnya di sekitar ibu kota
Reputasi flat tercalar 

Selanjutnya di sini

Itu hanya pendapat beliau sahaja, mungkin ada betulnya mungkin ada tidaknya
Tidak elok sekiranya kita menyalahkan kehidupan di flat boleh mendorong remaja kepada berlakunya zina pada masakini
Walhal, flat itu terbina untuk menangani masalah kepadatan penduduk di ibu kota
Flat juga berjasa membantu golongan yg kurang berkemampuan untuk memiliki rumah pada tika nilai hartanah melonjak naik
Flat juga membantu mengurangkan setinggan di kawasan ibu kota yang menjadi masalah pada satu masa dulu

Tanpa terbinanya flat, warga kota nak duduk mana?

Jadi tidak adil sekiranya kita mengatakan tempat tinggal (flat) punca berlaku masalah zina. Sedangkan di kawasan pedalaman juga berlaku perkara sedemikian

Pada aku, cara menyelesaikan masalah sosial ini adalah kembali kepada Maha Pencipta. "Agama" , itu kunci kepada penyelesaian masalah ini

Selain itu, perlu juga mengurangkan atau banteras terus pusat - pusat hiburan yang tumbuh melata
Tak guna juga, kalau tiap-tiap hari serbu pusat hiburan tanpa permit yang dikatakan haram
Walhal, pusat hiburan itu sendiri haram

Banyak lagi faktor utama yang boleh menjurus kepada berlakunya zina selain dari keadaan flat itu sendiri
Fikir - fikirlah ..


Err,
Mana perginya kempen "Rumahku, Syurgaku.."






12 comments:

Faarihin said...

kasihan peduduk flat..
bawa2 bersabar yer..

Anisa Hang Tuah said...

bukan semua penduduk flat bersalah

alien said...

faarihin:
pasni duduk kondo plak lah kot

Anisa Hang Tuah:
betul tu, selambe dia cakap flat
sian org flat

h a n i e said...

masa study dulu menyewa dekat flat. hari2 bergaduh dengan anak2 jiran. diaorg punya bising..ya rabbiii..

ekekeke

alien said...

ya rabbiii
sabar je la
dapat pahala
tapi sekali sekale sound je kot
hahaha

mirachantek said...

errr aku terasa seperti di-kotak-kan bila duk umah tingkat2 nih

alien said...

keh2
keh2
dikotakkan pastu di hantar ke mana..
madagascar~

Liliyuli said...

tak reti nak cerita pasal flat ni sebab memang tak suka dok flat..huhu

Kazaztan Team said...

ye..ape2 pun kembali pada agama...

alien said...

Liliyuli:
hehehe
flat ni biasa kat kawasan bandar
kawasan kampung takdenya nak ada flat kan

Kazaztan Team:
betul tu

fyziviruss said...

di sebabkan kepadatan penduduk wujud yer flat

alien said...

tepat dan jitu