14 January, 2011

alien: men'tune' channel radio

Semalam dalam perjalanan pulang ke rumah, aku tune radio cari channel yang agak tenang .. asyik - asyik dengar lagu je kadang jadi boring, dah la sorang .. ada kemungkinan mengantuk

Tekan button 'search'
Jumpe Business FM, dengar kejap
DJ radio tengah berdiskusi dengan Y. Bhg. Dato' Abdul Rahim Rahman
Pemilik Rahim & Co.
Perbualan mereka berkisar tentang pengalaman, latar belakang peribadi dan syarikat dan beberapa isu berkaitan dengan hartanah
Berinfo ..

Waktu Maghrib dah masuk
Selesai solat
Terasa malas nak dengar isu hartanah
Tune lagi radio tu

Selangor FM
Ada slot tazkirah, aku rasa tentang hak persamaan antara lelaki dan perempuan
Tazkirah dah sampai tengah aku tak dapat dengar yang awal
Menurut tazkirah tu, Islam sudah lama memberi hak sama rata kepada semua umatnya tak kira lelaki atau perempuan. Sama rata ganjaran untuk apa yang diterima selaras dengan apa yang dikerjakan semasa hidupnya, dalam konteks ganjaran dan pembalasan. 

Isu tentang pemimpin wanita pula, pada zaman sahabat nabi pernah adanya pemimpin wanita. Jadi tiada isu yang patut diperdebatkan pada masa kini. Cuma keutamaan diberi kepada lelaki kerana wanita cenderung dikuasai emosi diktakuti berlaku khilaf
dan .. bersambung pulak tazkirah tu
Potong betul ..


Sambung balik tekan butang 'search' tu
.....


8 comments:

hans said...

manusia tidak sempurnakan
jadi kedua2 ada hak untuk menjadi ketua

P/S : Bersama Hans Menikmati Aneka Masakan Berasaskan Telur Di Kampung Kuantan

deCrewz said...

Errr.. Bila nak abis asyik tekan tune je...he3

h4ni3 said...

at last dengar radio ape pulak?
THR??? ehehehe

gadisBunga said...

kadang-kadang kite terlayan radio org asli. cemana boleh tak sedar ntah. hahahaa!!!

frwls said...

dengar la mp3 pulak.

lagu benny bennasi kahkah

alien said...

hans:
yeh, ianya dipanggil balance

deCrews:
err, search je lagi
kih2
macm kisah hidup juga la

h4ni3:
keh3
akhirnya sampai di rumah

gadisBunga:
huhuhu
asyik sangat menghayati melodi asli agaknya

frwls:
benny bennasi?
oh, best kah?

MiSzy DiaN said...

woOOOt2..
tahniah utk kamu yaa..

hehehe
http://miszydian.blogspot.com/2011/01/norfa-mr-alien-jadi-follower-aku-yang.html

alien said...

yeh, terima kasih