10 January, 2011

alien: rilekslah tuan puan adik kakak abang, jangan bikin kecoh haru

Hak hak hak hak

Kelakarlah korang - korang ni, mudah percaya kepada khabar angin yang bertiup entah dari mana .. Serius kelakar .. masing - masing risau setelah membaca berita yang tersebar dibawa angin itu. Dan yang membaca pun menyebarkan kepada rakan - rakan yang tidak tahu. Maka bertambahlah kelompok mereka yang risau.

Hak hak hak hak

Facebook will end on 15th March
Menurut apa yang tercatat, Zuckerberg memutuskan untuk menutup laman web sosial kegemaran ramai penduduk dunia termasuk Malaysia; Facebook.

Bila mana pengguna Facebook membaca berita tersebut, mereka pun share berita itu dan berita itu tersebar merata dengan hanya sekali klik.

Hak hak hak hak

Mari adjust balik mental anda dengan link kat bawah ni
1. Facebook will not end on 15th March
2. Facebook shut down hoax spread like fire

Masing - masing kan rajin membaca, jadi sila la baca link tersebut ye
Dan masing - masing kan handal Bahasa Inggeris, so tak perlu aku ulas ye

Dari sudut logik akal, Zuckerberg tak mungkin menutup Facebook kerana:
1. Lebih menguntungkan sekiranya dia menjual laman sosial itu dari menutupnya
2. Sekiranya betul handak menutup, tentu akan tersebar kisah Google atau Yahoo atau Microsoft berlumba - lumba untuk mendapatkan hak milik laman sosial tersebut

Tapi, kalau ada nota atau gambar yang agak - agak penting dalam tu, silalah buat back up
Manala tahu tiba - tiba server diorang kene bom atom ker kan ..

Hak hak hak hak







20 comments:

AkuMuzikFilem said...

oh ingatkan betul. kalau betul pun xjadi masalah besar sangat pun

sharamli said...

macam2

zaradgreat said...

gelabah aaafb user semua dnga benda nih. hhehehhe.

Anisa Hang Tuah said...

kalau betul nak ditutup,abis laahh game mafia wars & poker sayeee
huhhuhu

Wan Gerrard said...

hahaha btol gak, tak kan nak tutup terus..bg aku keje sana dulu la wei. =P

AzRi AzyAn said...

mmg lawak ble bace brita tu...
tp bley agak kot x mungkin nk tutup mati2 cmtu..sure jual..kaye kot..hahah

fa-in said...

kehkeh
yea~still bleh poke2 org lg

cikceriacorner said...

hehehheh..aiman xkisah..tutup le..heheh

Anak Wak Mail said...

err..aiman xkisah..haha

fyziviruss said...

ok gak klo fb tutup

h4ni3 said...

propa aje lebih ni

alien said...

AkuMuzikFilem:
betul tu, kembalilah ke myspace dan frendster.. kekekeke

sharamli:
begitulah kisahnya

zaradgreat:
gelabah ayam semo
kui3

Anisa Hang Tuah:
abis la
abis..
kui3

Wan Gerrard:
ko nak keje sana ke?
aku pun nak gak weh

Azri Azyan:
betul tu
jual !!!
bilion2 dia dapat woh

fa-in:
ui ui!


cikceriacorner:
facebook itu ahmad albab yg punya~

Anak Wak Mail:
mana aiman.. aku nak tye dia jap

fyziviruss:
hehehe

h4ni3:
yup,
betul tu

Fatin Fairuz said...

Tu lah kan..sungguh tak bernas betul rumours tuh. Takkan lah beliau nak ttp..padahal bende alah tu yang bagi die hidup mewah..kan..?kan?

alien said...

kalau beliau nak tutup..
baik beliau pas dulu kat aku
bulih aku jual hakmilik beliau
heheheh

Lelaki Ini said...

hahaha
betul2!
setuju!

efa said...

tipu ja kot itu...

lemolemo said...

singgah n folow dari blog ben..
ulasan yang mantop..:D

alien said...

Lelaki Ini:
yeh,

efa:
mmg tipu pun
satu dunia kene main

lemolemo:
terima kasih ye kawan

bujal X said...

oi..aku punya lah kalut time baca brita tu kamu tahu!

tapi rupanya hoax..

akhirnya sampai jugak aku kat blog kamu!

alien said...

keh2
aku rileks dan tenang aje