12 March, 2011

alien: tertewas akan bangkit juga

Siang tadi, pagi yang tidak terlalu pagi.
Berjaya menjejakkan kaki di bukit Broga.
Pendakian yang agak mencabar.

Ada sorang dua makcik gigih mendaki gunung, tapi tak sampai puncak tertinggi. Paling tinggi mereka sampai bawah puncak ketiga tertinggi. Apa pun memang kental semangat makcik aka auntie tu. Tahniah auntie !!

Kawan aku yang semangat waja bersukan kantoi di puncak kedua.
Katanya, puncak tertinggi akan ditawan pada ekspedisi akan datang.
Samalah macam aku. Bezanya aku tak waja bersukan. Wahaha !!
Tak cukup nafas.

Tapi takpe,
Tunggu lah kau Broga, kau akan tewas dengan aku juga !!



13 comments:

sharamli said...

semp0t ke

kak Erna said...

mak cik2 memang dah tak larat..
tak mendaki pun dah semput..
sama lah dengan mak cik ni ha..

Kazaztan Team said...

kalu gitu stamina anda setanding bdk umur 3 thn...ehehhehe...die pun berjaya naik smpi puncak 2...

airaniez wirdani said...

oh..tabahnya mendaki..dengan cuaca yg sejukkk sejak akhir2 ni,selesa mendaki..katil dan..zzzZ

Shukri Mohd Ali said...

sem lepas dah pergi. rasa sangat yeah! =___="

frwls said...

braga tu kuat sebab training kat broga tau.

sebab tu liverpool kalah

sissyira said...

salam

tiba2 sedar diri dah tua..

amry said...

wah!!best tu daki bukit.saya pon dah lama tak mendaki.pas mendaki badan memang fresh laaaa...kan.macam fresh orange.hehe

aqish basir said...

perghhhhhhhhhhh...
asal kamu tak waja bersukan ek?
tak kira umor pon boleh bersukan jugak!

tak payah yang daki2 ni pon tak pe...asal keluar peluh!

h4ni3 said...

tahniah!!

alien said...

sharamli:
ada la sikit

kak Erna:
hehehe, bole je naik.. tapi slow2

Kazaztan Team:
ehehehe~
ehehehe~
saya umur pat taun~

airaniez wirdani:
hahaha
tapi masa daki tu da panas
matahari dah naik

Shukri:
A'ah
terasa yeh!!

frwls:
peh,
aku pun nak training kat situ ah
mana tau braga amik jadi reserve team pun da ok

sissyira:
erk
tiap2 tahun kita semakin tua
betul tu

amry:
betul tu, setuju~
mmg rasa fresh n white

aqish:
waja dalam konteks aggresif la
biasa kuar peluh hujung minggu.. hari biasa ringan2 je.. maklumla kerja balik lewat malam..
yg kawan tu hari2 men ping pong takpun futsal..

h4ni3:
belum tahniah lagi
tak tawan puncak lagi

Ati Masrif said...

kat mana broga tu..

tak pernah langsung
daki mendaki ni..hihi

gedek! said...

Tak sampai?

Semangat yang hilang...?