22 April, 2011

alien: aku, hujan, kopi, ubi rebus dan dot dot dot

Suasana sedikit suram.
Pandang luar.
Awan gelap berarak perlahan-lahan rapat-rapat.
Angin bertiup dingin.

Hujan lebat turun.

Di atas meja terhidang secawan kopi.
Asap yang tipis kelihatan berkepul-kepul naik ke atas.
  

[gambar secawan kopi yang tidak terlalu pekat]



Di tengah meja ada ubi rebus dan sambal belacan.


[gambar sepinggan ubi rebus, kalau tak kenal ubi.. Potato Wedges KFC tu pun boleh]



Sambil minum kopi.
Sambil makan ubi.
Sambil layan blues di waktu hujan.


Priceless.


Tapi, mana nak dapat semua tu kalau waktu hujan duduk dalam kereta di jalan raya yang sesak.
Seksa jiwa oi.

[gambar jalan raya yang sesak teruk]



17 comments:

bujal X said...

ceh~

*jom lepak rumah aku~tolong cabut ubi pastu aku rebus~~

Mimie.Candy Cane said...

cisss..cisss..cisss!!!! menyesalnye bacaaa!!!!

mane nk cari nii..uwaaaa..alien kijaammm

Arpiiz said...

hahaha, kalau sangkut dekat jem + hujan, memang tension..huhu

alien said...

bujal X:
ceh.
rumah aku pun byk pokok ubi.
nak sepokok dua ke.

mimie.candy cane:
keh2
keh2
seb baik tiada gambar.
tersiksa jiwa raga. ye dak.

Arpiiz:
yeh
kalau sorang2 mau mengantuk

cik azeya said...

kopi tak bagus untuk otak. ubi keras. sambal belacan tak sedapp. eh.

h4ni3 said...

hohoho..
semoga kenyang dlm angan2.. sementara tunggu jalan clear.. heheh

alien said...

cik azeya:
ahahahai~
nak ke?

h4ni3:
kalau angan2 je boleh kenyany misti bestkan
jimat~
heeeee

KizZ said...

Style gile buat gambar bertulisan tu...

[gambar muka tersenyum comel]

gadisBunga said...

layan ubi rebus dan kopi O time hujan kat pangkin rumah melayu stail lama. pergh.

ok, layan jem sekarang~

zaradgreat said...

pergh. itu memang tak boleh terima. masa hujan nak jam. seksa weh. ngantok! masa hujan lah sesuai nak tido.

fa-in said...

heyy budak mengidam ubi,ckp mak ko....

Ateeka Amer said...

tak dapat ubi rebus, dapat cekodok pisang pun bulih

cikceriacorner said...

wow bestnye..xnak jemput kitaorg makan sama ke..heheh

gedek! said...

have fun...!

alien said...

KizZ:
keh3
tq

gadisBunga:
hahaha
kan, nostalgia gile
old skool

zaradgreat:
hujan = tido
mmg sepadan
selesa~ hehehe

fa-in:
alah, ko cabut la ubi tepi rumah tu
godok2.. cicah gula ke
sedap2

ateeka amer:
nak!!

cikceriacorner:
hehehe
jemput2 datang masuk dalam imaji ni

gedek!:
yeeehh!!

rj Etika said...

wahh...sungguh teruja dan rasa sangat lapar melihat gambar-gambar yg anda paparkan tu. hahahaha~
alaa..makan je lah ubi sambil minum kopi dalam kete tu. :D

alien said...

hehehe
mana nak cari ubi dalam kete oi