11 April, 2011

alien: check your fact

"Check your fact !!"

Kesilapan maklumat menggambarkan ketidak professionalnya si wartawan
Typo pada artikel yang berskala besar boleh merosakkan imej syarikat
Penting untuk double check apa yang tertulis


Tak perlu lah aku mention akhbar mana kerana akhbar tersebut memang
dah sedia calar imejnya dengan isu-isu panas.

Tapi, segmen sukan pun tak kan lah ~
Alahai ....

17 comments:

gadisBunga said...

cincai.


alahaiiii~

Shukri Mohd Ali said...

kerajaan memang suka orang salah fakta. kahkahkah.

Mcjust.lol said...

tak baca dh paper sekarang ni. huh!

h4ni3 said...

kadang2 ayat yg dia guna pun berbelit-belit..
kena baca 10x baru faham jalan cerita..


..alahai...

redza said...

ahahaha bila masa mark webber join lotus nih

bujal X said...

dalam suratkhabar yang tak typo cuma toto dengan magnum je bang~~

gedek! said...

Sebenarnya sokaba kita memang dah lama praktik benda ni....

Berlaku lain, tapi lapornya lain.... Kat front page pulak tu!

Hahaha...!

alien said...

gadisBunga:
tu la
alahai~

shukri:
kahkahkah
pembaca yg fenin~

Mcjust.lol:
huhuhu
misti bz amat ni

h4ni3:
betul tu kan
belit2. padahal ayat bm
alahai~

redza:
bakal kot
tahun depan neh
hehehe

bujal X:
yep
betul tu
kalau yg tu typo mau kene bako sarikat sot kabo tu wooo

gedek!:
a`ah
betul tu
terang2 kat depan
camne bole tak nampak

Daddy Ziyyad said...

metrosex kaaaa?

sorry ..gua tak baca paper tanah melayu..

alien said...

haaa~
yg tu sesuai untk berhibur, macam2 kisah misteri ada dalam tu
hehehe

cikceriacorner said...

hehheheh..xsengaja kot..hhehe

- GC - said...

careless mistake cikgu gua kata

alien said...

cikceriacorner & GC:
silly misatake..
dalam pembelajaran xpe
tapi dalam dunia sebenar xbole..
aku penah kene marah ngn bos aku sebb salah type..
huhuhu

Ati Masrif said...

apasal tu..
ce citer..ce citer

maap .. kita tak baca
bahagian sukan ..heee

alien said...

tu tu~
webber bukan team tony fernandez
salah tu

Wan Gerrard said...

huhu bila tak buat research sebelum disiarkan di akhbar..memalukan~

alien said...

itu lah tu..
malas wartawan ni agaknya