10 April, 2011

alien: Dan ALLAH yang menjadikan untuk kamu dari diri kamu pasangan-pasangan, dan menjadikan bagi kamu daripada pasangan-pasangan itu anak-anak dan cucu-cucu, dan Dia mengurniakan rezeki yang baik.

Musim mendirikan masjid telah tiba.

Alhamdulillah.
Murah rezeki masing-masing.
Khemah biru, merah, hijau di dirikan di halaman rumah.
Yang tiada ruang, biasanya menyewa dewan.
Niat mereka murni, menjamu para tetamu, kaum kerabat dan sahabat handai yang hadir memeriahkan suasana.

Yang hadir semua datang dengan ceria dan pulang dengan gembira. Si tuan rumah sedaya upaya menerbitkan senyuman seikhlasnya dari pagi hingga ke senja. Berkat. Alhamdulillah.

Yang pasti musim mendirikan masjid telah tiba dengan meriahnya walau di mana-mana.


8 comments:

gedek! said...

suka sirap kenduri kawen!

Shukri Mohd Ali said...

ayam masak merah. kurma daging. uh...sirap! =___="

lapar...

selamat mendirikan masjid buat semua yang mendirikan masjid.

jangan suka2 lafaz cerai. bergegar tiang arasy.

hehe :)

sharamli said...

bas0h tangan guna sirap!
hak3

h4ni3 said...

ye ke?
tapi skrg bukan musim cuti skolah kan

eh, tp saya pun nak gi attend wedding 30hb nnt kat tepeng

Sang Harima said...

Dah tu, lu bila pulak?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
musim mengawan tiba

gadisBunga said...

baru gi kenduri kawen semalam. tumpang kete kawan sebab masa tu bateri baru belum sampai. tapi vogue tetap vogue u!

alien said...

gedek!:
sama la..
sedap dia lain macam

shukri:
yeh!!
dapat sambal goreng tempe dah xpandang lain dah
hahaha

sharamli:
pastu makan nasi rasa sirap
hak3

h4ni3:
musim cuti da hampir
lagi berderet2 lah
hehehe

sang harima:
gua tunggu org masuk meminang je
selamber!

brutalsolo:
musim penjual ayam dan daging senyum lebar

gadisBunga:
hahaha~
vogue