15 May, 2011

alien: tiada jiwa

Akhir - akhir ni, bila klik New Post kat blogspot ni aku jadi buntu.
Tiada idea untuk berinteraksi dengan audience dan pelawat yang datang. Semuanya jadi kosong. Bila dah kosong tu, aku pandang skrin.. skrin pandang aku balik. Tiada komunikasi dua hala. Papan kekunci pun tidak berusik.

Pandang What's on your mind? pun serupa.
Bila memberi komen laju pula.
Aish.
Titik noktah dari alam maya dululah.

Ah, sebelum tu.
Selamat Hari Guru !!





12 comments:

ghost writer said...

bukan ko sorang,aku pun selalu macam tuh.jari aku berapa kali ntah aku patah-patahkan tapi blur gak..binawe tul..

zaradgreat said...

kadang2 da dpt idea. tapi bukan depan laptop. lemah betul kalo cenggitu

Ateeka Amer said...

ramai yang sedang mengalami sindrom sebegitu isk isk.

kan zara kan? idea datang time tengah mandi la, time traffic jam la. sabar je la.

Kazaztan Team said...

susah2 tayang gambo je....

Anak Wak Mail said...

idea memang susah.kadang2 ada idea..nak cerita pulak tak tahu camne..hehehe..

tp saya tahu en.alien mesti ada banyak idea ni..jangan sorok2..hehe

Daddy Ziyyad said...

tu sebab, bila ilham/idea tu datang, aku jot down dulu..kadangkala tengah drive mencanak canak idea masuk...boleh buat bahan utk 4-5 entri! kekekee

MamaEma said...

buat jer entry tentang isu anwar ibrahim? copy paste kat surat khabar...huhuhu

udin said...

kadang2 idea tu ada.. tapi cara nak sampaikan pula jadi blur.. :(

fadh leyanie said...

mgalami sindrom kebuntuan jugak kadang2 ..

Arpiiz said...

ye, betul tu.. kita mengalami masalah yang sama..huhuhu

gadisBunga said...

hormon tu~

alien said...

gadisBunga:
agaknya lah

Arpiiz:
senasib lah kita ni

fadh leyanie:
ada ide apa2 tak

udin:
pengolahan tu kalau tak kene cara boleh buntu, betul

MamaEma:
huhuhu, tanak ah
belit2 cerita tu

DaddyZiyyad:
em, tips yg bagus

Anak Wak Mail:
eh, kamu nampak saya sorokkan ide ke
camni kene pindahkan tempat la
ish2

Kazaztan Team:
yg malasnya nak trensfer gamba ke laptop

Ateeka Amer:
tulah
mud nak menaip ada
ide plak tak ade

zaradgreat:
jot down ide tu bak kata DaddyZiyyad
hehehe

ghost writer:
idea ni time mencurah2 kadang tak menang otak nak tafsir kan..