22 July, 2011

alien: cakap - cakap Bola Malaysia III

Tahniah barisan pemain pilihan Malaysia kendalian Ong Kim Swee berjaya mengekang asakan pasukan Chelsea. Keputusan penuh Malaysia 0 - 1 Chelsea. Hasil jaringan Didier Drogba pada minit ke 80.

Gol kemenangan yang kontroversi sedikit menceriakan pemain dan peminat Chelsea. Namun tidak pada pengurus baru mereka, Andrea Villas-Boas. Dia masih mencari taktik yang berkesan dan merangka formula mengatur pemain-pemainnya.

Untuk skuad Olimpik yang bertemu Chelsea pula. Ketajaman untuk penyudahan perlu diasah dengan lebih keras. Barisan pertahanan agak mantap. Barisan tengah juga perlu ditingkatkan. Keseluruhan, kita ada potensi. Semangat !!!



"Wekkk~ ref cakap gol la..." Drogba menjelir lidah kepada pemain-pemain Malaysia yang membantah gol tunggal kemenangan Chelsea malam tadi.

Apapun, pelawat memang seharusnya diberi 'sagu hati' agar mereka pulang dengan kenangan manis; mahu kembali ke Malaysia dan tidak pulang dengan hampa dan kecewa.




All hail Malaysia!!!

*bukan Hail Amir ye pakcik Gedek.

11 comments:

gadisBunga said...

gol yg tak serupa gol pun.

takpe, bagi muka sikit kat pelawat.


bangga dgn team malaysia! :)

Anak Wak Mail said...

haha..boleh plak dia jelir lidah..hihi..=)

alien said...

gadisBunga:
mantap b23 men seken hafkan
kalau ada safe n safiq rahim
bole menang la melesia

anak wak mail:
tu gamba hiasan je
keh3

FarhanaLicious said...

kalo pasal bola, mmg tak reti nak komen le. huhu

alien said...

ahha~

Daddy Ziyyad said...

Keeper semalam tu, lagi bagus dari Apek yang bagi aku, over-rated.

gedek! said...

tak puas hati gol tu!

alien said...

Daddy Ziyyad:
betul tu, keeper tu kene bg taff lagi badan.. baru mantap

gedek:
kasi drg saguhati pakcik
kasi je la

redza said...

aku hangin tgk torres huh

Hans said...

sebenarnya tak gol pun
nak elak dari villa boas kena pecat kasi la chance menang
hehehehehe

alien said...

redza:
hehehe.. sabar bro

hans:
pelawat beb
kasi chance la
kang malu la AVB