20 July, 2011

alien: pelangi pagi

Di sebelah kanan aku matahari pagi, memancar indah
Di sebelah kiri pula pelangi pagi, menyapa mesra

Ah,
Aku rasa lebih bersemangat dan ceria hari ini


Dengan lengkungan yang sempurna. Betul-betul sempurna.
Pelangi itu seperti gambar di atas yang aku copy dari carian google. Cantik. Jarang sekali aku melihat kejadian pelangi yang sempurna seperti itu secara realiti. Memang indah. Cukup indah.







"Bintang kejora!!"
seperti teriakan Pak Karmun.



22 comments:

bujal X said...

untung kamu~

mirachantek said...

ko masih percaya pasal tunjuk pelangi nnt kudung?

aku sampai sekarang kalau tertunjuk pun akan cepat2 pegang tangan aku. takut jugak... heheh

Ateeka Amer said...

harap2 bukan gambar photoshop.

alien said...

bujal X:
yeh, syukur

mirachantek:
haha,
tak.. aku dah tak percaya
banyak kali aku tunjuk pelangi yg tak sempurna.. sihat je jari aku

ateeka amer:
er, tu gamba contoh je

Daddy Ziyyad said...

Pelangi macam tu kalau ada depan mata, memang aku tangkap gambar nya..sangat indah!

rATu kEBaYA said...

cantik pelangi tu walaupun hanya melalui imaginasi.

gedek! said...

teringin nak tengok pelangi berwarna kuning semuanya....!

nasyrun nasyrun said...

apa ye yang ada di kaki pelangi?

fa-in said...

hui, ko dah habis baca maryamah karpov ka?

Anak Wak Mail said...

cantiknya pelangi itu..saya suka warna warni!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

bro gedik 9 julai haritu pelangi warna kuning bila terkena asap dan air

KoQ said...

ko tgk kat mane nih?

alien said...

KoQ:
tgk kat tanah lapang yg nak dibuat projek tu, peh lawa ooo pelangi tu

brutalsolo:
tu la, bro gedek tu tak tahu kot
ahha

Anak Wak Mail:
pelangi tu seperti dalam gamba ye
tapi bukan gamba tu

fa-in:
dah lama..
seminggu lalu

nasyrun nasyrun:
yg tu kene siasat dulu, apa ada di kaki langit

gedek!:
pelangi kuning pada 9 julai lalu bak kate brutalsolo

ratu kebaya:
em, yeh

Daddy Ziyyad:
ingin menangkapnya
tapi apa kan daya on the way ke office
huhuhu

nasyrun nasyrun said...

mungkin kau akan jumpa unikorn jinak dan duyung2 eurasian berambut emas berenang dalam kolam berwarna pelangi

alien said...

harapnya begitu..
tapi bolehkah unikorn2 dan duyung2 itu menampung hidup seharian aku..
em..

nasyrun nasyrun said...

jawapannya tak boleh.
lainlah kalau kau boleh tukar semua tu menjadi komoditi

alien said...

terima kasih utk jawapan itu
kalau bertukar jadi komoditi aku takut akan jadi perbalahan, jadi biarkan la mereka di situ.. usah diganggu

nasyrun nasyrun said...

ya.tulah tindakan plg tepat

Bigdaddyz said...

pelangi itu ratu alam semesta...

alien said...

nasyrun nasyrun:
em, ya

bigdaddyz:
setuju dengan penyataan itu

MamaEma said...

hari-hari perlu semangat tau

alien said...

baik!