27 July, 2011

alien: puasa dulu baru raya

"Hoi! belum raya lagi la ~"

Aku mencari-cari dari mana datangnya suara itu.
Bila aku sampai depan kedai makan tu.

Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

: Lagu raya bermain di radio kedai makan itu.

Oh.
Tokey kedai bergurau dengan pelanggan mereka rupenya.
Haha.
Terasa ceria. Feel raya dah datang.




15 comments:

Fatin Fairuz said...

Mesti ko teringin nak pegi kutip duit raya rumah ke rumah kan?kan? Keh Keh

alien said...

dah besa ni
kutip dodol dari rumah ke rumah la..kalau ada dodol..
kih3

abglan said...

Tokey tue pakai kelendar lain tu, tu sbb advance sket..

alien said...

mungkin juga kot

nasyrun said...

lagu raya anuar elina mmg lagu raya paling hapening

Anak Wak Mail said...

belum raya lagi dah pasang lagu...hihihi..tak sabor benor..haha

gadisBunga said...

dah pasang lagu raya? ayooo...!!!

alien said...

gadisBunga:
hari tu Giant lagi best
dah pasang hiasan ketupat raya~
minggu lepas

Anak Wak Mail:
tak sabo nak balik kg la kot

nasyrun:
lagu raya sekarang ni bikin aku pening
haha

nasyrun nasyrun said...

lagu raya sekarang untuk budak2 sekarang brgkali. lepas solat terus ngadap ps dan fb 'baru lepas solat, dapat duit raya,pegi melawat sedara, pakai baju kale jingga etc' haha

alien said...

agaknye la kot..
aku biasa lepas solat raya aku tido..
hahaha

nasyrun nasyrun said...

aku tengok sarkis [masa zaman ada sarkis la haha]

alien said...

a`ah, sbb dah tiada sarkis diganti dgn nyanyi yg off key.. haha
aku pun pilih tidur..

nasyrun nasyrun said...

kdg2 ada muvi atromen juga

alien said...

a`ah..
tapi raya kini dah takde semua tu, melainkan hanya nyanyian semata..
busan..

nasyrun nasyrun said...

ya betul.maka haruslah kita semua tido, kalau jaga kena bagi duit raya haha