15 November, 2011

alien: suatu epidemik bukannya akademik

Television.
Panggung wayang.
Mulut orang pun turut sama terlibat.
Menceritakan tentang kisah seram. 
Juga boleh dipanggil cerita tahyul, atau karut.
Cerita itu ada dalam genre komedi dan juga serius.
Cerita itu juga sudah merebak macam epidemik.
Menjangkiti segenap lapis masyarakat di negara kita.

Sampaikan menerobos masuk ke dalam mimpi aku.
Haish.
Ini kes serius ..


16 comments:

iz said...

bosan kan dgn cerita tahyul..
hurm..tngok cerita korea lg bagus..

alien said...

korea~
hehe
aku suka cerita aksi..

pena rozie said...

Dah bosan sangat dengan citer tahyol..

- GC - said...

aku suka komedi.
ketawa pengubat duka.
hmm..

Cheqna said...

mmg tak suka tengok cerita2 hantu sebab penat nak tutup mata and telinga..hehe..

tapi seriously, dah terlalu byk sgt disogokkan dgn kisah2 seperti tu, rosak minda,

..n if sampai dah termimpi2, lagi kes serius :-)))

Abang Zam said...

televisen
memang begitu

Daddylicious said...

haha...kool2..

Shukri Mohd Ali said...

baik layan kungfu.

YOUsoF said...

Hehehe mujur tembok aku masih tebal. Benda macam tu tak menerobos ke dalam mimpi aku.. ;D

Sang Harima said...

Tidur baca doa tak ni bang?

Aien Not Alien said...

bahan tontonan pilihan ramai katanya~

hahahaha...

alien said...

pena rozie:
a`ah, da selalu tgk cam busan jadinya

GC:
yap, komedi mmg kalau tengok bole lupe masa

Cheqna:
haha,
malam tadi mmpi aksi perang2
sadis gak

abang zam:
kih2
xle salahkan telebesen je
pembuat cerita pun kene jugak

Daddylicious:
hehehe
kool ke?

shukri:
tembak2 la

YOUsoF:
haha
tembok ko setebal tembok besar cina ke

Sang Harima:
baca bang
bace~

Aien not Alien:
a`ah, katanya..

Anak Wak Mail said...

kau mimpi lagi buat kesekian kalinya..;P

alien said...

a`ah mimpi dalam tido
hihihihi

Anak Wak Mail said...

mimpi dalam jaga tu mengelamun..haha!

alien said...

kalau mimpi oleh Jaga camne?
haha