16 April, 2012

alien: Masjid Jamek Ar-Rahimiah

Ini pula kisah pagi semalam; Ahad.
Di waktu khalayak sedang berbicara dan berbahas tentang PTPTN yang entah bila akan bertemu dengan penyelesaian dan perdamaian. Aku memilih untuk bercakap dan bersatu dengan alam; berjoging dan trekking di Taman Rakyat, Klang.

"Bumiku yang kian pudar
Siapa yang melihat
Di kala kita tersedar
Mungkinkah terlewat

Korupsi,opresi,obsesi diri
Polusi,depressi,di bumi,kini
"
: Zainal Abidin (Hijau)

Klang yang berkabus ke berjerubu?
















Masih lagi soalan yang sama; berkabus ke berjerubu?
















Masjid Jamek Ar-Rahimiah dari balik pohon di atas bukit.
















Masjid Ar-Rahimiah: pandangan dari atas bukit
















Yang ada kamera canggih macam DSLR, anda digalakkan ke sini.
Sambil eksesais jari menekan punat kamera, anda juga boleh membina stamina dengan memanjat tangga-tangga dan permukaan bumi yang mendaki dan mendatar. Memanjat dan menangkap gambar. Secara tidak langsung anda boleh menggilap skill dan menambah kecergasan badan. Yeh!!

Oh, tak lupa.
Dapat merehatkan mata dengan melihat kehijauan dan dapat oksigen segar dari alam.
Heh!
Sangat beruntung.


9 comments:

Aien Alien said...

indahnya pemandangan walaupun kekaburan...hihihi

jedi said...

cantik tempat dia....tapi aku xreti area klang ni....

Kazaztan Team said...

betui..dr berbicara di dataran merdeka kan...

gadisBunga said...

klang adalah tempat pilihan aku kala aku gian nak tengok sunset.

pegi port klang. tapi kadang tu mendung. tak nampak. huu~

sharamli said...

tak ada dslr... :( ha3

nabilah_2908 said...

kalau ada kamera biasa pun...boleh snap gambar2 yg cantik... kena pandai cari angle.. :)

Firol said...

eksesais mata

Cheqna said...

hehe..nanti empunya dslr boleh lah ke sana, insyaAllah.. :-)

alien said...

Aien Alien:
kalau live lagi lawa~

jedi:
ko duk area ne?
GPS ada bro.. hehe

Kazaztan Team:
yes.. tepat!

gadisBunga:
sila terjah morib juga
sana dah cantik pemandangan dia

sharamli:
g minjam mopasad..
haha!

nabilah_2908:
setuju sgt!

Firol:
haha,
macam baca buku

Cheqna:
yeh!
sambil bereksesais