28 April, 2014

alien: labah-labah makan ular

Masih lagi perihal labah-labah. Kali ini kisah di Australia. Labah-labah yang makan ular. Tak mainlah makan serangga. Pergh. Nama sainstifik dia tidaklah aku tahu, aku tahu nama umum dia ja; labah-labah.


Labah-labah kat Malaysia yang halus pun ramai yang geli, ok, tak halus sangat. Maksudnya tak besar, tak makan ular.

Tapi, labah-labah ni memang power dan handal kan. Ada tercatat kisahnya dalam kitab, Al-Quran.

All hail, Labah-labah!!!

26 April, 2014

alien: hujan duit juga yang kamu suka. Kan?

Hujan labah-labah!
Tak pernah aku terbayangkan.

Hujan air pun rakyat jelata dah mengeluh, menggelabah. Duduk tak senang. Merungut, merapu, membebel. Sampai yang menyumpah pun ada. Itu baru hujan  AIR.

Tapi bila tak hujan, tiada air pun reaksi sama jua. mengeluh, menggelabah. Duduk tak senang. Merungut, merapu, membebel. Sampai yang menyumpah pun ada.


Manusia oi manusia.

25 April, 2014

alien: cuma nak cakap itu aje

Aku dah lama tak tengok Running Man. Itu petanda aku tak gila dengan serangan Korea. Haha.

Lagipun, aku tengok di Astro je. Belum tahap download. Haa, ni pun tanda aku tak kena serangan Korea tu. Aku masih kebal. Haha.

Tu pun aku tengok pun sebab aku dah lama tak tengok gelagat Mong Ji. Kakakaka. Juga gelagat Haha yang suka menjerit macam kanak-kanak ribina.

23 April, 2014


After trying the hardest,
in the end,
me, myself accept the lost.


Semua itu Tuhan yang kuasa.

07 April, 2014

alien : Don't Quit

Don't Quit
By: Unknown Author

When things go wrong, as they sometimes will,
When the road you're trudging seems all uphill,
When the funds are low and the debts are high,
And you want to smile, but you have to sigh,
When care is pressing you down a bit-
Rest if you must, but don't you quit.

Life is queer with its twists and turns,
As every one of us sometimes learns,
And many a fellow turns about
When he might have won had he stuck it out.
Don't give up though the pace seems slow -
You may succeed with another blow.

Often the goal is nearer than
It seems to a faint and faltering man;
Often the struggler has given up
When he might have captured the victor's cup;
And he learned too late when the night came down,
How close he was to the golden crown.

Success is failure turned inside out -
The silver tint in the clouds of doubt,
And you never can tell how close you are,
It might be near when it seems afar;
So stick to the fight when you're hardest hit -
It's when things seem worst that you must not quit.